11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se mărește numărul angajaților de la Ambulanța Olt, depistați cu Coronavirus. Un contact, jandarm, pozitivat și el

- Advertisement -

După raportarea oficială a noilor cazuri de Coronavirus înregistrate în România de Grupul de Comunicare Strategică, sâmbătă după-amiază s-au primit rezultatele și la alte teste pentru depistarea virusului COVID-19. Sunt cele ale unor probe prelevate în rândul persoanelor care au legătură cu focarul de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt unde până acum erau confirmate 14 cazuri în rândul angajaților, după ce au intrat în contact cu asistenta medicală de 45 de ani, din Mioveni, salariată a aceleiași instituții, primul salariat diagnosticat cu virusul. Sunt patru rezultate pozitive ale acestor teste, iar trei dintre ele sunt tot ale angajaților, în timp ce al patrulea este al unui contact.

Contactul depistat cu SARS-CoV-2 este angajat jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, soția acestuia fiind angajată ca asistentă medicală la Ambulanța Olt și unul dintre primii 12 salariați ai instituției confirmați cu virusul, care au fost pe tură cu femeia din Mioveni, ce făcea naveta cu trenul sau microbuzul la Slatina, pentru a-și desfășura activitatea la SJA.

Ca urmare a pozitivitării omului legii cu virusul COVID-19, specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) au deschis o anchetă epidemiologică la Jandarmeria Olt. Din primele informații, sunt cinci angajați ai instituției Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu care au intrat în contact direct cu militarul când acesta a fost ultima dată în tură la serviciu, respectiv la începutul acestei săptămâni. În prezent, aceștia se află în izolare la domiciliu.

DSP a confirmat cele patru cazuri noi înregistrate în județ, spunând că jandarmul este de două zile în izolare la domiciliu. „În urma prelucrării în laborator a probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică Olt în cadrul anchetei epidemiologice desfășurată în cazul Serviciului Județean de Ambulanță Olt, astăzi, 23 mai 2020, s-a constatat că patru probe sunt pozitive. Este vorba despre trei angajați ai SJA Olt și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Precizăm că jandarmul este contact de familie al unui angajat al SJA Olt, testat pozitiv anterior. Jandarmul se află în izolare la domiciliu din data de 21 mai. DSP Olt desfășoară o anchetă epidemiologică pentru identificarea contacților direcți ai celor patru cazuri confirmate”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Cu aceste ultime patru cazuri, în județul Olt sunt în prezent 71 de persoane depistate cu Coronavirus, iar 19 dintre ele au legătură cu focarul de la Ambulanța Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți