Aproape 500 de amenzi date de polițiști, în weekend. Zeci de conducători auto au rămas fără permis

Polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat, în weekend, pe raza județului Olt pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea faptelor antisociale, iar în urma misiunilor desfășurate în trafic au aplicat aproape 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, șoferilor care au încălcat legea. Peste 70 dintre ei au rămas și pietoni în următoarea perioadă, oamenii legii reținându-le permisele auto.

„Acțiunea a vizat, în special, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legislației rutiere și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În timpul acțiunii, oamenii legii au aplicat 477 de amenzi, în valoare totală de 197.330 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență 195 din 2002. Polițiștii au constatat 16 infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite trei dosare penale pentru depistarea conducătorilor auto conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Totodată, au fost reținute 78 de permise de conducere, dintre care nouă pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 miligrame pe litru și 55 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu peste 50 de kilometri pe oră. În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras și 12 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<