19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Asistentă de pe Secția Cardiologie a Spitalului Slatina, confirmată cu Coronavirus

- Advertisement -

Focarul COVID-19 de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Olt se extinde și la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina, după ce în cursul acestei zile a fost confirmat un caz și la Primăria Piatra Olt, angajată la Compartimentul Stare Civilă care a intrat în contact cu o asistentă medicală din cadrul instituției medicale, pozitivată cu virusul. Noul caz de Coronavirus, cel de la Spitalul Slatina, este o asistentă medicală de la Terapia Intensivă a Secției Cardiologie.

Femeia, care este în vârstă, a intrat în contact cu fiica sa, asistentă la Serviciul de Ambulanță Olt, confirmată la rândul său cu virusul SARS-CoV-2. Cele două locuiau împreună și de ieri se află internată pe Secția de Boli Infecțioase în Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce a prezentat simptome specifice noului Coronavirus.

Autoritățile au confirmat infecția cu COVID-19 de la unitatea medicală, urmând a remite un comunicat de presă referitor la noul caz. În total, în județul Olt se înregistrează 78 de îmbolnăviri cu acest virus.

26 de persoane au în total legătură cu focarul Coronavirus de la SJA Olt. Sunt 20 de angajați ai instituției și șase contacți care până acum au fost diagnosticați cu virusul. Trei dintre ei sunt membri familiei unei asistente de la Serviciul de Ambulanță infectată și ea cu virusul, iar aceștia sunt soțul, jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, și cei doi copii. Ceilalți trei sunt soția unui alt angajat al instituției medicale pozitivat, angajata de la Primăria Piatra Olt, contact direct al unei asistente, confirmată și ea virusul, și asistenta de la Cardiologia SJU Slatina, contact direct al fiicei sale care este asistentă la Ambulanța Olt, diagnosticată și ea cu SARS-CoV-2.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți