10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cadru medical de la Ambulanța Olt, infectat cu COVID-19, transferat la Institutul „Matei Balș” din Capitală

- Advertisement -

Unul dintre cei doi medici angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Olt, care au fost testați pozitiv după ce au intrat în contact direct cu asistenta medicală, confirmată cu Coronavirus și internată în urmă cu o săptămână la spitalul din localitatea argeșeană Mioveni, fiind originară din județul vecin, este în stare gravă și a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București. Acesta este doctorul originar din județul Vâlcea, care a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

Inițial, medicul de la Ambulanța Olt a fost adus săptămâna trecută la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar de aici, având în vedere că are domiciliul stabilit în Vâlcea, a fost transferat la cea mai importantă unitate medicală din județul vecin.

Jurnaliștii de la Gazeta Vâlceană spun că bărbatul, care este medic de familie în comuna Șușani, județul Vâlcea, și are încheiat contract și cu Serviciul de Ambulanță Olt, a fost transferat luni la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

„În ultimele 24 ore a fost transferat un pacient agravat la Institutul de Boli Infecțioase «Matei Balş»”, au confirmat reprezentanți ai Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea pentru Gazeta Vâlceană.

26 de persoane au în total legătură cu focarul COVID-19 de la SJA Olt. Sunt 20 de angajați ai instituției, respectiv doi doctori, cinci ambulanțieri/șoferi, 13 asistenți medicali, și șase contacți care până marți, 26 mai, au fost diagnosticați cu virusul. Trei dintre ei sunt membri familiei unei asistente infectate, iar aceștia sunt soțul, jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, și cei doi copii. Ceilalți trei sunt soția unui alt angajat al Ambulanței Olt pozitivat, o angajată a Primăriei Piatra Olt, contact direct al unei alte asistente confirmată cu Coronavirus, și asistenta de la Secția Cardiologie a Spitalului Slatina, contact direct al fiicei sale care este, de asemenea, asistentă la Ambulanța Olt, diagnosticată și ea cu virusul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți