10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-au împlinit zece ani de la moartea pompierului erou din Valea Mare

- Advertisement -

Ionuț Ungureanu, originar din comuna Valea Mare, este pompierul din cadrul Detașamentului Dămăroaia din Sectorul 1 București care în urmă cu zece ani avea să-și piardă viața într-un puternic incendiu izbucnit la un complex comercial din Capitală. Marți, salvatorul erou a fost comemorat de colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, printr-un ceremonial militar-religios.

Coroane de flori au fost depuse la statuia ridicată în memoria sa, în fața sediului Detașamentului de Pompieri Dămăroaia.

„Timpul trece, dar rănile trecutului se vindecă greu. Ziua de 26 mai va rămâne în memoria noastră pentru tot restul vieții. În urmă cu zece ani, pompierii Capitalei au pierdut un camarad, în lupta cu focul. Ionuț Cristian Ungureanu, pompier în cadrul Detașamentului Dămăroaia, s-a stins din viață în 26 mai 2010, pe durata intervenției pentru stingerea unui incendiu produs la un complex comercial. A fost probabil cea mai complexă intervenție a ultimului deceniu, dar în urma căreia focul și-a luat tributul, un salvator devotat aflat la început de carieră. Astăzi (marți n.r.) am păstrat un moment de reculegere la monumentul ridicat în memoria acestuia. Dumnezeu să-l odihnească”, este mesajul transmis de camarazii săi de la ISU București-Ilfov.

Amintirea pompierului rămâne vie an de an și în sufletele colegilor săi de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, care mereu au fost alături de familia sa, din comuna Valea Mare. În preajma Zilei Pompierilor, camarazii din județ cinstesc memoria eroului Ionuț Ungureanu ducându-se la mormântul său din localitatea olteană, pentru a aprinde lumânări si a-i aduce coroane de flori.

În momentul în care și-a pierdut viața în incendiul din București, pompierul avea doar 24 de ani și era angajat doar de doi ani la Grupul de Intervenție 2 al Detașamentului Dămăroaia, care acum poartă numele Sublocotenent Post-Mortem Ionuț Cristian Ungureanu. Imediat după nenorocire, sergentul major originar din Valea Mare a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, iar la implinirea unui an de la moartea sa, colegii din Capitală au dezvelit un bust dedicat eroului căzut la datorie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți