18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus în Olt: Aproape 50 de carantinați și peste 2.300 de persoane în autoizolare

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt continuă să monitorizeze medical persoanele infectate COVID-19, iar pe lângă cele 78 de cazuri confirmate cu acest virus, în județ continuăm să avem olteni aflați în carantină instituționalizată și în izolare la domiciliu. Miercuri dupăa-amiază, cifrele arătau că sunt încă aproape 50 de carantinați și peste 2.300 de persoane în autoizolare.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Olt, dintre cele 78 de persoane confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, 47 au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile medicale în care au primit tratament de specialitate, iar 29 sunt încă internate în spital, pentru terapie. Din păcate, în județ sunt înregistrate și două decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, acestea având, însă, și alte probleme de sănătate.

Dacă de la intrarea în starea de alertă, în urmă cu aproape două săptămâni, a scăzut numărul persoanelor aflate în carantină, având în vedere că aceasta nu mai este obligatorie în cazul în care sunt persoane care se întorc în județul Olt din străinătate, nu același lucru îl putem spune despre numărul celor intră direct în autoizolare pentru 14 zile. Cifrele în privința acestora au continuat să crească în ultimele zile. „În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 49 de persoane, iar alte 2.363 sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală”, se arată în comunicat.

Sursa citată mai spune că până la acest moment, în județ s-au prelucrat și 2.512 de teste pentru depistarea noului Coronavirus, în ultima zi fiind realizate 78 dintre acestea. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți