14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Extindere a rețelei de gaze naturale în orașul Corabia

- Advertisement -

Autoritățile locale din Corabia anunță că au început lucrările de extindere a rețelei de distribuție gaze naturale din oraș, primele investiții fiind realizate pe strada Traian din cartierul Corabia Veche.

Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, a declarat că o parte din costurile privind extinderea rețelei de gaze naturale din orașul de la malul Dunării vor fi asigurate de administrația publică locală, lucrările fiind continuate spre cartierul Celei.

„Au început lucrările de aducțiune a gazului natural pe strada Traian din cartierul Corabia Veche. Rețeaua de distribuție a gazelor naturale se îndreaptă spre cartierul Celei. Primăria Corabia a transmis către Distrigaz Sud, rețeaua de străzi din cartierele Celei și Siliștioara, urmând ca firma de distribuție să facă o evaluare financiară a costurilor aducțiunii de gaze. În funcție de aceste costuri, Consiliul Local Corabia va adopta partea de cofinanțare”, a spus reprezentantul Primăriei.

Primele racordări la rețeaua de gaze naturale în orașul de la malul Dunării s-au efectuat la începutul anului 2015. Valoarea investiției se ridică la peste trei milioane de euro și o suprafață totală a rețelei de 45 de kilometri, cât s-a prevăzut inițial în contractul de finanțare încheiat cu Wirom Gas și care anul acesta a fost preluat de Distrigaz Sud Rețele. „Cartierele Celei și Siliștioara nu fac parte din proiectul inițial, iar acestea urmează a fi racordate la rețeaua de gaze, pe o suprafață de aproximativ 14 kilometri, cu fonduri alocate de Primăria Corabia și Distrigaz Sud Rețele. Ne dorim ca în viitorul apropiat să extindem această rețea și în cartierele Tudor Vladimirescu și Vârtopu”, a mai declarat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al administrației publice locale.

Corabia are în prezent în jur de 6.700 locuințe individuale, 2.500 de apartamente si 28 de obiective social-culturale în care își desfășoară activitatea 30 de agenți economici, în curând toate acestea urmând a beneficia de gaze naturale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți