10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt va asigura fonduri pentru testarea personalului medical de la SJU şi a contacţilor direcţi din focarul de la Ambulanţă

- Advertisement -

Consiliul Judeţean (CJ) Olt va asigura fonduri pentru testarea pentru COVID-19 a angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina precum şi a personalului unor instituţii implicate în prima linie în limitarea răspândirii noului coronavirus, potrivit preşedintelui forului, Marius Oprescu.

Acesta a precizat joi că se are în vedere şi testarea tuturor contacţilor direcţi din focarul de COVID-19 de la Ambulanţa Olt.

„Deja Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina are achiziţionate cinci mii de kit-uri. Noi am stabilit, împreună cu managementul de la spital şi cu Direcţia de Sănătate Publică, urmând ca în aceste zile să avem un Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru ca, pe lângă procedurile de testare pentru care se face decontarea naţională, să facem o serie de testări ale personalului medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi ale celor din prima linie, încercând să extindem, pe focarul de la Ambulanţă, la nivelul tuturor contacţilor unu, aceste testări, pe banii proprii ai judeţului Olt”, a spus Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a spus că şi el a fost testat, cu rezultat negativ, în legătură cu focarul de la Ambulanţa Olt

„Testarea mea a avut loc în baza unei anchete epidemiologice făcute de DSP Olt, nu eu am stabilit să fiu testat, nu eu am cerut să fiu testat, în baza anchetei a reieşit că trebuie să fiu testat. Sunt contact al persoanelor de la Piatra-Olt care erau … (contacţi ai unor cazuri pozitive în legătură cu focarul de la Ambulanţa Olt n.r.). Soţia mea nu este în izolare, nu i s-a impus izolarea şi nu ştiu toate datele de la Piatra-Olt, cine şi câte persoane sunt în izolare”, a spus Marius Oprescu, a cărui soţie lucrează la Primăria Piatra-Olt, unde pe 26 mai a fost confirmată infecţia cu COVID-19 la o angajată a instituţiei, contact al unei asistente de la ambulanţă testată pozitiv.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți