Focarul COVID-19 de la Ambulanța Olt: Procurorii slătineni au început urmărirea penală

În urma focarului de Coronavirus al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, care s-a extins nu doar în cadrul instituției medicale, ci și la Jandarmeria Olt, Primăria Piatra Olt și Spitalul Județean de Urgență Slatina, câte un angajat de aici fiind infectat în ultimele zile cu virusul COVID-19, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au deschis un dosar penal după sesizarea din oficiu a polițiștilor judiciari din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În cauză, anchetatorii au început urmărirea penală.

„În perioada 21 – 25 mai, Direcţia de Sănătate Publică Olt a efectuat o anchetă epidemiologică în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, unde a identificat 20 de persoane pozitive COVID-19, în contextul în care Serviciul Judeţean de Ambulanţă OIt nu ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Slatina.

Procurorii au mai constatat că o salariată a Serviciului de Ambulanţă Olt (asistenta medicală de 45 de ani, originară din localitatea argeșeană Mioveni, care pentru a-și desfășura activitatea la instituția medicală din Slatina făcea naveta cu trenul sau microbuzul n.r.) s-ar fi prezentat la lucru în perioada 14 – 15 mai, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul SJA să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18 mai la Spitalul COVID-19 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus.

Sursa citată mai arată că urmărirea penală în cauză a început de miercuri, 27 mai. „Prin ordonanţa din data de 27 mai, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Serviciul Investigaţii Criminale, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, se precizează în comunicat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<