23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Șantierele de construcții și service-urile auto din Olt, verificate de inspectorii de muncă

- Advertisement -

Inspectorii de muncă din Olt au efectuat, în perioada 18 – 23 mai, controale la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor și întreținerea și repararea autovehiculelor. Zeci de verificări s-au desfășurat în cele două domenii de activitate, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă constatând mai multe nereguli și aplicând mai multe sancțiuni contravenționale.

În domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate opt controale la șantierele de construcții din județ. În urma acestora, au fost dispuse 19 măsuri și au fost aplicate patru sanctiuni contravenționale, dintre care un avertisment pentru netransmiterea în termenul legal al elementelor contractelor individuale de muncă și trei amenzi în valoare totală de 20.600 lei, două pentru negarantarea în plată a salariului minim, respectiv una pentru primirea la muncă a unei persoane în perioada în care contractul individual de muncă era suspendat. Alte zece verificări s-au desfășurat la service-urile auto, fiind dispuse nouă măsuri și aplicate două contravenții, dintre care un avertisment pentru netransmiterea în termenul legal al elementelor contractelor individuale și o amendă în valoare de 10.000 lei pentru prestarea muncii în afara programului stabilit prin contractul individual de muncă cu timp parțial.

Inspecția Muncii Olt au găsit nereguli și în domeniul securității și sănătății în muncă, atât în sectorul construcții, cât și în sectorul de întreținere și reparare a autovehiculelor. 12 controale au fost pe șantierele de construcții, iar în urma lor au fost dispuse 22 măsuri și au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, constând în avertismente pentru neefectuarea controalelor interne pe șantierele temporare, neactualizarea documentelor privind evaluarea riscurilor și instrucțiunilor proprii, neîngrădirea golurilor care comunică cu exteriorul clădirii și neefectuarea controlului medical periodic. La service-urile auto au fost efectuate alte 19 controale, iar în urma cărora s-au dispus 40 de măsuri și au fost aplicate 35 de contravenții, constând în avertismente pentru neîntocmirea instrucțiunilor proprii aferente securității și sănătății în muncă pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului Coronavirus, neprelucrarea instrucțiunilor proprii lucrătorilor, neacordarea echipamentului individual de protecție împotriva virusului SARS-CoV–2, neefectuarea controlului medical periodic, neîntocmirea planului de prevenire și protecție și neevaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională.

În timpul verificărilor, inspectorii de muncă din Olt au urmărit diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în cele două domenii de activitate supuse controlului și luarea măsurilor specifice pentru diminuarea răspândirii virusului COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți