4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autoutilitară lovită de un tren Inter Regio, la Vișina Nouă

- Advertisement -

Accident feroviar, vineri dimineață, în comuna Vișina Nouă. O autoutilitară a fost lovită de un tren Inter Regio, care circula pe relația Caracal – Corabia, în urma impactului nefiind înregistrate victime și doar pagube materiale.

La fața locului au intervenit pompierii Gărzii Vișina, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj al paramedicilor SMURD.

„În accident au fost implicate un tren Inter Regio, în care se aflau 16 persoane și o autoutilitară, în care se afla doar șoferul. Persoanele implicate au fost asistate la fața locului, nu prezentau urme vizibile de traumă și au refuzat transportul la spital”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Și polițiștii rutieri s-au deplasat la locul producerii evenimentului feroviar pentru cercetări, iar din primele informații partea din spate a autoutilitarei a fost acroșată de scara trenului, în urma impactului aceasta fiind serios avariată.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că șoferul autovehiculului nu ar fi respectat semnificația indicatorului „Trecere la nivel cu calea ferată simplă fără bariere”, a ajuns pe șine și a fost lovit de tren. „Un bărbat de 49 de ani, din comuna Vișina Nouă, în timp ce conducea un autoturism la trecerea la nivel cu calea ferată dintre localitățile Vișina Nouă și Studina, nu ar fi respectat semnificația indicatorului «Trecere la nivel cu calea ferată simplă fără bariere» pătrunzând pe calea ferată și fiind acroșat de trenul IR 9062 ce circula pe direcția Caracal – Corabia”, a spus reprezentantul IPJ.

Sursa citată a adăugat că în urma impactului au rezultat doar pagube materiale, iar conducătorul auto, care nu se afla sub influența băuturilor alcoolice a fost amendat. Polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest și pe conductorul de tren și în cazul său rezultatul fiind negativ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți