10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 800 de polițiști și jandarmi, la datorie în minivacanța de 1 iunie

- Advertisement -

Pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de zilele libere din minivacanța de 1 iunie, peste 800 de polițiști și jandarmi olteni sunt prezenți la datorie.

Nu mai puțini de 680 de polițiști, dintre care 500 de ordine publică, o sută rutieri și 80 de la alte structuri vor acționa în perioada 29 mai – 1 iunie pe raza județului, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice de pe raza județului Olt, iar aceștia vor folosi zilnic nouă aparate radar, noile aparate Drug Test, precum și aparatele alcooltest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație. „Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc. De asemenea, de prudență trebuie să dea dovadă și participanții la traficul rutier, mai ales conducătorii auto și pietonii”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Și efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor acţiona zilnic, în perioada 30 mai – 1 iunie, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în județ. Vor fi angrenate în misuni de ordine publică, pază si protecţie instituţionala peste 150 de efective pe zi pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, spune Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriri Olt.

„Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisocial, aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie”, a declarat reprezentantul instituției.                                         

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți