15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Asistentele de pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Slatina, depistate cu COVID-19, asimptomatice

- Advertisement -

Spitalul Județean de Urgență Slatina, conform metodologiei de supraveghere a infecțiilor cu noul Coronavirus, și-a stabilit, în ultima lună, un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, folosind resursele proprii.


Personalul Secției Boli Infectioase a fost testat până acum de trei ori, primele două testări fiind în integralitate negative. La cea de-a treia testare, efectuată vineri, din cele 82 de teste recoltate, trei teste, respectiv cele ale unor asistente medicale au fost confirmate pozitive, restul fiind negative.

Potrivit unui comunicat remis de conducerea Spitalului Slatina, cele trei asistente și-au desfășurat activitatea pe Secția de Boli Infecțioase a SJU Slatina, iar toate sunt asimptomatice.
„În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul Spitalului Slatina, vor fi comunicați, către Direcția de Sănătate Publică Olt, toți contacții direcți ai asistentelor (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja unul sau mai multe teste negative). Întreg personalul secției a folosit zilnic echipamentele de protecție standard, conform protocolului. În Secția Boli Infectioase a SJU Slatina au fost internați în total 72 de pacienți confirmați cu COVID–19”, a declarat Cătălin Rotea, managerul unității medicale.

Sursa citată mai spune că până în prezent sunt șase angajați ai Spitalului Slatina, confirmați cu noul Coronavirus. „Situația celorlalte trei cazuri este următoarea: asistenta angajată a Secției Anestezie și Terapie Intensivă a fost externată în data de 23 mai. Toți contacții asistentei, pacienți și angajați SJU Slatina, au fost testați, rezultatele fiind negative; asistenta angajată a Secției Cardiologie este internată, în prezent, în cadrul Secției Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei din cadrul Secției Cardiologie au fost testați, rezultatele fiind negative; asistenta angajată în cadrul Blocului Operator este internată, în prezent, pe Secția Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei din Blocul Operator au fost testați, rezultatele fiind negative”, se mai arată în comunicatul remis de conducerea SJU Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți