12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi polițiști și încă trei asistente de la Spitalul Slatina, infectați cu Coronavirus

- Advertisement -

Autoritățile locale anunță că în județul Olt au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, încă cinci cazuri de infecții cu virusul COVID-19. Noile îmbolnăviri sunt doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și alte trei asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Oamenii legii sunt șeful și ajutorul său de la Postul de Poliție Ipotești din cadrul Secției de Poliție Rurală Coteana, iar cele trei asistente sunt de pe Secția Boli Infecțioase a unității medicale.

În cazul polițiștilor, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au deschis anchetă epidemiologică pentru a stabili care au fost contacții acestora, spune Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

„La nivelul Secției Poliție Rurală 4 Coteana, doi polițiști au prezentat simptome specifice COVID-19, fiind internați în cursul zilei de 28 mai (joi n. r.). În acestă dimineață (sâmbătă n. r.) în urma testării, aceștia au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Direcția de Sănătate Publică a dispus izolarea altor zece colegi, dintre care un elev al Școlii de Agenți de Poliție <<Vasile Lascăr>> Câmpina, care era în stagiu de practică. Pe lângă măsurile luate zilnic pentru protecția personalului (schimbarea programului de lucru pentru distanțarea socială, utilizarea materialelor de protecție și dezinfectare), au fost aplicate măsurile suplimentare pentru dezinfectarea spațiilor de lucru și mijloacelor auto în vederea prevenirii răspândirii virusului. Capacitatea de asigurare a intervențiilor și siguranței publice nu este afectată”, a spus reprezentantul Poliției Olt.

Cu cele cinci cazuri noi, în județul Olt se înregistrează în prezent 85 de persoane infectate cu noul Coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți