10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 70 de șoferi au rămas fără permis în minivacanța de 1 iunie

- Advertisement -

S-a încheiat minivacanța de 1 iunie, iar polițiștii olteni au avut în ultimele trei zile peste 200 de intervenții, în urma cărora s-au aplicat peste 650 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale, valoarea acestora depășind 250.000 de lei. Totodată, peste 70 de conducători auto au rămas fără permis, după ce au încălcat legislația rutieră.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, în preioada 30 mai – 1 iunie, poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare pe raza de competență a instituției. În acest sens, oamenii legii au acționat zilnic în tot județul, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât și pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere cu impact negativ.

Poliţiştii aflați în serviciu au intervenit la 217 solicitări ale cetățenilor în ultimele 72 de ore, 188 dintre acestea fiind sesizate prin apelul de urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, s-au aplicat 651 de sancţiuni, în valoare totală de peste 250.000 de lei.

În urma nerespectării prevederilor legislației privind circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 74 de permise de conducere și au retras nouă certificate de înmatriculare.

Un șofer și doi mopediști s-au ales cu dosare penale

În weekend, un șofer și doi mopediști s-au ales cu dosare penale, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia depistându-i în trafic în timp ce conduceau vehicule fără a deține permise de conducere.

Astfel, oamenii legii au depistat un bărbat de 53 de ani, din comuna Vădăstrița, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 544, în localitate, fără a deține permis de conducere. În comuna Urzica, pe Drumul Județean 544, au fost depistați doi bărbați, de 25 și 32 de ani, din localitate, fiecare conducând câte un moped, fără a poseda permis de conducere.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți