17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 40 de fapte penale, constatate de jandarmi în perioada de prohibiție

- Advertisement -

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au desfășurat mai multe acțiuni pentru respectarea măsurilor legale pe timpul perioadei de prohibiție, în urma acestora fiind întocmite acte de sesizare pentru aproximativ 40 de fapte de natură penală, fiind identificaţi şi predaţi organelor de urmărire penală 20 de autori şi aplicate 35 de amenzi în cuantum de 22.000 de lei.

Concret, cu ocazia constatării a 39 de fapte penale, jandarmii olteni au confiscat 36 kilograme de peşte, 4.847 metri plase de pescuit, nouă ambarcațiuni, trei lansete, două prostovoale și o țepoaică. Anul acesta, în perioada 4 aprilie – 2 iunie, inclusiv, s-au instituit măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

În perioada următoare, Jandarmeria Olt va continua activitatea de verificare a respectării prevederilor legale în vigoare cu ocazia desfăşurării activităţilor de pescuit recreativ-sportiv şi comercial în zona de competenţă, urmând ca, în baza parteneriatelor de colaborare și cooperare, să fie desfăşurate misiuni specifice în comun cu celelalte instituţii și asociaţii cu atribuţii în domeniul de referinţă.

În prezent, cetățenii trebuie să știe că pescuitul este permis pe baza permisului de pescuit şi cu respectarea Ordinului privind aprobarea Regulamentului de practicare a pescuitului recreativ în condiţii de siguranţă şi de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19 în cadrul amenajărilor piscicole şi habitatelor piscicole naturale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți