6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bâlciul de Rusalii din Caracal, suspendat din cauza pandemiei de Coronavirus

- Advertisement -

Pandemia de Coronavirus a determinat suspendarea tuturor evenimentelor culturale și târgurilor în această perioadă. Bâlciul de la Caracal, organizat an de an la începutul verii, este unul dintre ele, iar municipalitatea a decis ca acesta să nu se mai organizeze.

Potrivit unui comunict de presă remis de Primăria Caracal, evenimentul cultural urma să aibă loc în acest week-end, de Rusalii.

„În inima Romanațiului, la Caracal tradițiile se pastrează cu sfințenie, fiecare anotimp fiind marcat de obiceiuri transmise din generație în generație. An de an, vara debutează aici cu tradiționalul «Bâlci de Rusalii», care de data aceasta a căzut pradă pandemiei de COVID-19. Pericolul răspândirii virusului a determinat suspendarea tuturor evenimentelor culturale şi târgurilor din această perioadă. Între acestea era și bâlciul de la Caracal, la care erau aşteptate câteva mii de vizitatori, din întreg ținutul Romanați”, se arată în comunicat.

Tot ca o măsură de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus, municipalitatea păstrează târgul săptămânal închis, până la noi dispoziții venite din partea Ministerului Sănătății și Prefecturii Olt.

„Încă din data de 12 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că toate târgurile săptămânale să fie închise. Măsura a fost luată pentru a preveni aglomerația și riscul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. În funcție de hotărârile și măsurile adoptate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vom reveni cu informații suplimentare”, se mai precizează în comunicatul remis de Primăria Caracal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți