20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

COVID-19 în Olt: 100 de persoane confirmate cu virusul, 68 declarate vindecate și externate

- Advertisement -

Specialiștii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au anunțat, vineri după-amiază, că în județ s-au confirmat nu mai puțin de 100 de infecții cu noul Coronavirus. Ultimele patru îmbolnăviri, date publicității de autoritățile locale încă de joi, au fost raportate oficial vineri și de Grupul de Comunicare Strategică. Din totalul persoanelor pozitivate, mai mult de jumătate au fost declarate vindecate și externate din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate.

Concret, 68 dintre cele o sută de persoane confirmate cu virusul COVID-19 s-au însănătoșit și au ieșit din spital, alte 30 fiind în continuare internate, pentru terapie, în unități medicale din Olt, dar și din municipiul București. Județul înregistrează, din nefericire, și două decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, însă acestea prezentau și comorbidități.

Statistica pusă la dispoziție de DSP, printr-un comunicat de presă remis de Prefectura Olt, mai arată că peste 2.900 de persoane sunt în prezent carantinate în centrele special amenajate în județ, dar și în autoizolare. „În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 12 persoane, iar alte 2.913 sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală”, spun specialiștii în sănătate publică.

Până la acest moment, în județ, s-au prelucrat și 2.919 teste pentru depistarea noului Coronavirus, în ultima zi fiind realizate 51.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți