20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

O mamă și-a ucis fiica de doar două luni, la Stoenești. Femeia este din Lituania și trăia în concubinaj cu un oltean

- Advertisement -

O fetiță de doar două luni, din comuna Stoenești, a fost agresată de mama ei, de origine lituaniancă, iar la scurt timp micuța a murit. Din datele anchetatorilor, femeia și-ar fi lovit fiica pentru că plângea. Zguduind-o atât de tare încât a suferit un hematom la cap, după ce creierul s-a lovit puternic de cutia craniană, iar mai apoi a agresat-o provocându-i fractura coloanei.

Procurorii Parchetului Olt au intrat pe fir și au făcut cercetări cu privire la cele întâmplate acum două zile.

„Joi după-amiaza, pe 4 iunie, inculpata, lituaniancă de origine, dar stabilită în Stoenești, ca urmare a unei relații de concubinaj cu un bărbat din localitate, pentru că fiica minoră, în vârstă de două luni, plângea, a încercat să o liniștească și nu reușea. Atunci a început să o zdruncine foarte tare, astfel încât creierul s-a lovit puternic de cutia craniană și s-a produs un hematom, iar pentru că micuța a continuat să plângă, atunci a continuat să o agreseze, iar în urma loviturii producându-i-se fractura coloanei, iar la scurt timp a decedat”, a spus Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt au fost solicitate să intervină la fața locului, însă a fost prea târziu. „Salvarea a fost anunțată, dar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a o salva, constatând decesul copilei. Mai întâi ea, când a văzut că fetița nu mai respiră, l-a sunat pe cumnatul ei, adică pe fratele concubinului, ca să sune la ambulanță, el fiind cel care a alertat autoritățile. Nu știu dacă a mai fost agresată înainte, am văzut niște acte medicale a fost internată pe la «Marie Curie», dar nu am cercetat în amănunt acest eveniment”, a spus șefa Parchetului Olt.

Mama micuței, originară din Lituania, mai are acasă un copil, un băiat, de aproximativ doi ani, de care acum are grijă cumnatul acesteia, având în vedere că tatăl este plecat la muncă în Anglia. Tot acesta a avut grijă de el și atunci când femeia era internată cu copila la Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie” din București, când se pare că ar mai fi agresat-o. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt au deschis o anchetă, aceștia făcând cercetări și în urmă cu o lună, atunci când ar fi avut loc incidentul anterior.

„Știu că atunci a fost anunțată și Poliția, micuța fiind transferată atunci la «Marie Curie». În acel moment, am început o anchetă la Primăria Stoenești, am discutat cu ei despre familie, ni s-a spus că mai este un minor de aproape doi ani care a rămas în grija unchiului și nu exista un pericol de risc pentru copil, asumat prin declarații că îl crește, urmând ca la momentul externării copilei, Primăria să evalueze și să ne informeze. Nu știm când s-a externat pentru că nu am fost informați de nimeni. (…) Din partea Poliției nu am primit nimic, dacă s-au confirmat alte abuzuri. Este incredibil, te lasă fără cuvinte ceea ce s-a întâmplat. Vedem ce facem în cazul celuilalt minor, facem o nouă anchetă în familie și aștept să văd dacă mă anunță colegii că trebuie trimisă mașină pentru ca acesta să fie preluat. Acum, este tot la unchi, fratele bărbatului cu care trăia această femeie”, a spus Rădița Piroșca, directorul Direcției de Protecție a Copilului Olt.

Mama fetiței de două luni, acuzată de infracțiunea de omor, a fost reținută în cursul după-amiezii de vineri și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Olt. În cursul zilei de sâmbătă, aceasta va fi prezentată în fața magistraților Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți