2.3 C
Slatina
sâmbătă,9 decembrie,2023

Ultimele Articole

Activitatea de relații cu publicul la Serviciul de Pașapoarte Olt, reluată. Punctele de lucru Caracal și Corabia rămân închise

- Advertisement -

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Olt anunță că de marți, 9 iunie, activitatea cu publicul se reia în condiții normale de lucru, după ce în ultimele luni aceasta s-a desfășurat în cadru restrâns pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu virusul COVID-19. Însă, rămân în continuare închise punctele de lucru ale serviciului din municipiul Caracal și orașul Corabia.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Olt, instituție în subordinea căreia se află Serviciul Pașapoarte, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice și paşapoartelor simple temporare se depun, în continuare, în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

Activitatea de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:30, iar în ziua de joi în intervalul orar 08:30 – 18:30. Se menţine suspendată activitatea la punctele de lucru ale Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte (SPCP) Olt din Caracal şi Corabia.

Accesul solicitanţilor şi, după caz, al reprezentanţilor legali în locaţia SPCP Olt în vederea depunerii cererii de eliberare a paşaportului este permis în baza programării on-line şi a documentului de identitate prezentat în original, cu respectarea măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă.

În ceea ce priveşte ridicarea paşapoartelor, accesul în locaţia Serviciului de Pașapoarte Olt se face pe baza tichetului eliberat cu ocazia depunerii cererii şi a documentului de identitate, în original, cu respectarea măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă. Reprezentanții instituției recomandă posibilitatea optării pentru ridicarea paşaportului simplu electronic folosind serviciul de curierat – cheltuieli de expediţie 8 lei plus TVA.

„Celelalte servicii prestate de către SPCP Olt pentru care nu se fac programări on-line (adeverinţă istoric paşapoarte, recuperare paşapoarte retrase, adeverinţă privind limitarea exercitării dreptului la libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate, furnizare date din Registrul Național de Evidență a Populației etc.) vor fi solicitate în cadrul programului de lucru cu publicul, la sediul SPCP Olt ori prin corespondenţă poştală. În situaţia în care, la formularea solicitării, nu este necesară anexarea unor documente în original, depunerea cererii se poate face şi prin corespondenţă electronică, la adresele de e-mail pasapoarte-olt@mai.gov.ro, pasapoarte.ipot@ mai.gov.ro”, se arată în comunicat.

Accesul în vederea depunerii sau ridicării documentelor se va face numai în baza documentului de identitate, în original, mai anunță reprezentanții instituției.

Totodată, activitatea de primire a persoanelor în audienţă se va desfăşura în zilele de marţi şi joi, în intervalul orar 12:00 – 14:00, sau ori de câte ori situaţia o impune, astfel: audienţele se vor desfăşura în spaţiul în care este permis accesul publicului; la o audienţă vor fi acceptate maxim două persoane concomitent pentru dialogul cu şeful serviciului/înlocuitorul legal al acestuia; audienţa se va limita la un interval de maxim 15 minute. Persoanele care participă la audienţă vor trebui să poarte mască şi mănuşi de protecţie şi să respecte regulile de prevenire a infectării cu COVID-19 – măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă.

Activitatea de primire a petiţiilor cetăţenilor va fi asigurată prin intermediul trimiterilor poştale şi al adreselor de e-mail pasapoarte.ipot@mai.gov.ro și pasapoarte-olt@mai.gov.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți