13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 600 de şoferi, testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest. 21 au rămas fără permis

- Advertisement -

Poliţiştii olteni au fost prezenţi în trafic în minivacanţa de Rusalii, scopul acţiunilor acestora fiind prevenirea producerii accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau a altor substanțe, fluidizarea traficului rutier, dar și prevenirea faptelor antisociale și menţinerea ordinii şi liniştii publice. Astfel, în week-end au avut loc mai multe misiuni în judeţ, peste 600 de conducători auto fiind testaţi cu aparatul alcooltest, iar 21 au rămas fără permisul auto după ce s-au urcat la volan în stare de ebrietate.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că în minivacanţa de Rusalii poliţiştii au organizat dispozitive rutiere pentru fluidizarea și supravegherea traficului pe Drumul Național 65 – European 574, precum și în municipiile Slatina și Caracal, în urma acestora fiind constatate opt infracțiuni la regimul rutier, dintre care trei pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În total, polițiștii au efectuat aproximativ 630 de testări privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi au reținut 54 de permise de conducere, dintre care 21 pentru conducere sub influența alcoolului. 

Unul dintre dosarele penale a fost întocmit în urma unei infracţiuni constatate pe un drum din comuna Traian. „Polițiștii au oprit în trafic un tânăr de 17 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Proprietarul autoturismului, în vârstă de 49 de ani, era pasager al vehiculului în momentul depistării. Acesta a încredințat minorului vehiculul pentru a-l conduce. Cei doi au pus în pericol atât siguranța lor, cât și a celor participanți la trafic. În cauză a fost întocmit dosar penal”, a spus reprezentantul IPJ.

Sursa citată a adăugat că în minivacanţa de Rusalii pe arterele rutiere din zona de competență a Inspectoratului de Poliție Județean Olt nu au fost înregistrate accidente rutiere grave. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți