10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Al patrulea deces din cauza virusului COVID-19 înregistrat în Olt

- Advertisement -

COVID-19 a mai făcut o victimă în rândul oltenilor infectaţi cu virusul. Este cel de-al patrulea deces înregistrat în judeţ, fiind vorba de un bărbat de 54 de ani, din comuna Brâncoveni, care a decedat în cursul zilei de marţi, la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din Olt.

Bărbatul a prezentat simptomatologie specifică noului Coronavirus şi s-a prezentat la spitalul din Caracal, unde i-a fost făcut testul pentru depistarea virusului, care a ieşit pozitiv în data de 8 iunie. După o zi, acesta a murit, olteanul având şi alte probleme de sănătate.  

Potrivit datelor oficiale transmise de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin Grupul de Comunicare Strategică, decesul bărbatului este cel de-al 1.359-lea înregistrat în România. Olteanul din localitatea Brâncoveni avea ca şi comorbidităţi insuficienţă cardiacă congestivă clasa III NYHA, sindrom de citoliză hepatică şi etilism cronic.

Până acum, în judeţ s-au mai înregistrat alte trei decese: un bărbat de 70 de ani, din orașul Piatra Olt, care a murit pe 6 iunie, în ambulanță, în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina, chiar înainte ca acesta să fie transferat la Spitalul Municipal Caracal, o femeie de 54 de ani, din comuna Scărișoara, care a decedat pe 3 mai la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, și un bărbat de 57 de ani, din comuna Șerbănești, care a murit la Spitalul Municipal Caracal, pe 7 mai. Toate persoanele aveau şi alte boli asociate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți