19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Lituanianca care şi-a omorât fetiţa de doar două luni, la Stoeneşti, rămâne după gratii

- Advertisement -

Gabriele Vasiliauskaite, femeia de 24 de ani, originară din Lituania, care la sfârşitul săptămânii trecute şi-a ucis fiica în vârstă de doar două luni, în comuna Stoenești, a contestat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, dispusă sâmbătă de magistraţii Tribunalului Olt. Contestația a fost judecată miercuri de judecătorii Curții de Apel Craiova, care au respins-o ca nefondată, criminala rămânând astfel în spatele gratiilor, fiind în prezent încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Poliției Olt. Decizia instanței de judecată este definitivă.

„Respinge contestația ca nefondată. Obligă contestatoarea la plata sumei de 70 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariu avocat oficiu rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu”, se dată în soluția pe scurt dată de magistrații craioveni.

Tânăra a fost arestată după ce joia trecută și-a omorât fiica, pe motiv că plângea. „Inculpata, lituaniancă de origine, dar stabilită în Stoenești, ca urmare a unei relații de concubinaj cu un bărbat din localitate, pentru că fiica minoră, în vârstă de două luni, plângea, a încercat să o liniștească și nu reușea. Atunci a început să o zdruncine foarte tare, astfel încât creierul s-a lovit puternic de cutia craniană și s-a produs un hematom, iar pentru că micuța a continuat să plângă, atunci a continuat să o agreseze, iar în urma loviturii producându-i-se fractura coloanei, iar la scurt timp a decedat”, a spus Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Femeia ar mai fi agresat-o pe copilă și în urmă cu o lună, aceasta fiind internată împreună cu ea la Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie” din București.

Mama micuței mai avea acasă și un băiat, de aproximativ doi ani. Având în vedere că în momentul comiterii faptei tatăl era plecat la muncă în Anglia, judecătorii olteni au dispus încunoştinţarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt despre luarea măsurii arestarii preventive faţă de Gabriele Vasiliauskaite care îl avea în îngrijire pe minorul Lucas Claudiu Gabriel, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire pentru acesta. Așadar, a fost deschisă o anchetă socială, iar băiatul este acum în grija bunicii paterne. „Luni a fost o echipă, împreună cu un psiholog, de la noi de la direcție acolo, iar copilul este acum alături de bunică și unchiul patern, cu ghilimele de rigoare, pentru că minorul încă nu are paternitatea recunoscută de tată. Tatăl biologic se întoarce din Anglia, din declarațiile bunicii este pe drum. Unchiul, împreună cu partenera de viață urmează să sosească la instituția noastră (miercuri n.r.), care au locuit alături de copil pentru a fi evaluați în vederea încredințării pe perioadă temporară a băiatului, până definitivăm procesul de definitivarea a tuturor documentelor, inclusive cel de înregistrare tardive anașterii copilului. Însă, acum cazul este monitorizat de noi, am luat legătura și cu medical de familie pentru supervizarea stării de sănătate, iar dosarul este în lucru”, a declarat Rădița Piroșca, directorul Direcției de Protecție a Copilului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți