9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Festivitate de absolvire aparte la Liceul Teoretic ‘Petre Pandrea’ din Balş, cu măşti şi păstrând distanţa

- Advertisement -

O festivitate de absolvire aparte, adaptată restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, a avut loc joi la Balş, la Liceul Teoretic ‘Petre Pandrea’, unde aproximativ 170 de elevi de la clasele a VIII-a şi a XII-a, aşezaţi pe terenul de sport la câte doi metri distanţă unii de alţii şi purtând măşti, au fost aplaudaţi atunci când diriginţii le-au strigat numele.

Potrivit directorului liceului, Marian Viorel Anghel, la ceremonie au fost prezenţi 47 de elevi de clasa a VIII-a şi aproape 120 de elevi de clasa a XII, care după eveniment au rămas la orele de pregătire pentru examenele naţionale.

Marian Viorel Anghel a explicat faptul că modul în care au fost poziţionaţi elevii pe terenul de sport a fost gândit înainte de a începe orele de pregătire şi fiecare elev s-a aşezat pe câte un cerculeţ aflat la o distanţă de doi metri de următorul cerc.

„Astăzi toate orele de pregătire au început la ora 10,00, iar de la 9,30 am rezervat timp pentru a celebra absolvirea gimnaziului şi, respectiv, a liceului.
Au fost discuţii în cadrul consiliului profesoral despre măsurile care trebuie luate pentru a fi în siguranţă toată lumea, prin urmare nu am făcut rabat de la nicio regulă. Poziţionarea pe teren fusese făcută cu două săptămâni în urmă şi face parte din procedura de acces în şcoală pentru fiecare elev care ajunge în curtea şcolii, după triajul epidemiologic, pe unul din acele cerculeţe, după care împreună cu grupa lui merge într-o sală de curs pentru orele de pregătire”, a spus Anghel.

Absolvenţi au primit din partea liceului câte o eşarfă cu textul „Liceul Teoretic Petre Pandrea, promoţia 2020” şi vor primi şi câte o fotografie de la festivitate.

„Am comandat nişte eşarfe care să le amintească de aceste momente şi, de asemenea, am discutat cu un fotograf care s-a oferit voluntar pentru a imortaliza momentele, astfel, toţi elevii vor primi o arhivă cu fotografii individuale şi de grup”, a adăugat directorul liceului.

Câţiva dintre abolvenţi au adresat mesaje colegilor, exprimându-şi speranţa într-un viitor bun.

„Este o absolvire aparte, pentru o generaţie aparte. Dacă noi am fost dezavantajaţi din cauza contextului social, din cauza acestei pandemii, înseamnă că şi putem să ducem această greutate pe umerii noştri. Aşa că, vă rog, nu vă descurajaţi, învăţaţi pentru Bac”, şi-a îndemnat colegii una dintre absolventele de clasa a XII-a.

În mesajul de deschidere a ceremoniei, directorul liceului a ţinut să mulţumească atât elevilor cât şi profesorilor pentru eforturile făcute pentru a participa la pregătire şi a respecta toate regulile impuse de pandemia de coronavirus. Anghel le-a transmis absolvenţilor că, deşi distanţaţi fizic, să fie în continuare împreună este important.

„Este o zi absolut deosebită pentru noi, din mai multe puncte de vedere, sunteţi prima generaţie altfel, e bine să fiţi altfel la vârsta asta, am fost şi noi diferiţi, dar fiecare în felul lui, şi cu ochii spre viitor. (…) Importantă pentru acest moment a fost toată discuţia dinainte, pentru că ne-am frământat puţin cum să facem ca să punctăm acest moment din viaţa voastră, să celebrăm cumva în aceeaşi măsură în care să respectăm toate regulile. Am ales varianta asta, cu toţi aici, împreună. Până la urmă a fi împreună este cel mai important lucru, să strângem rândurile, chiar dacă acum suntem la doi metri distanţă unul de altul şi să trecem şi peste următorii paşi din viaţa voastră tot împreună, unii ajutorând pe ceilalţi”, a conchis Marian Viorel Anghel.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți