7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

GCS a raportat oficial şi ultimele trei cazuri de COVID-19 înregistrate în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a dat publicităţii noile infecţii cu COVID-19 înregistrate în România, iar numărul persoanelor din judeţ pozitivate cu virusul a ajuns la 122. Astfel, GCS a raportat oficial şi ultimele trei îmbolnăviri cu noul Coronavirus, pe care autorităţile locale le-au comunicat încă din după-amiaza zilei de miercuri.

Toate cele trei cazuri au legătură cu bărbatul de 70 de ani, din oraşul Piatra Olt, care era infectat cu virusul şi a murit pe 6 iunie în curtea Spitalului Slatina, în ambulanţă, înainte de a fi transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitate medicală suport COVID-19 care se ocupă cu tratarea pacienţilor care au această boală.

Potrivit datelor oficiale remise de Prefectura Olt, din totalul celor 122 de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, 75 sunt vindecate, iar 43 sunt internate. Din păcate, judeţul înregistrează şi patru decese ale unor persoane diagnosticate cu Coronavirus, toate având şi comorbidităţi.

În vederea numărului persoanelor care încă se află în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate în judeţ acesta este de 16, alte 2.850 continuând să se afle în izolare la domiciliu. Sunt şi 3.126 de probe recoltate pentru depistarea COVID-19 realizate în rândul oltenilor de la începutul pandemiei, în ultima zi fiind 16 dintre ele.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți