7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

12 cadre medicale şi cinci pacienţi de la Spitalul Slatina, infectaţi cu COVID-19

- Advertisement -

Spitalul Județean de Urgență Slatina a realizat, în urma monitorizării tuturor cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, în rândul angajaților proprii, o informare cronologică și din punct de vedere al evoluției cazurilor. De la începutul pandemiei sunt 12 cadre medicale care s-au infectat cu virusul, însă există şi cinci pacienţi internaţi în unitatea spitalicească care au fost diagnosticaţi cu virusul.

Cazurile de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 sunt înregistrate în rândul cadrelor medicale de pe secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă, Cardiologie, Bloc Operator şi Boli Infecţioase.   

O asistentă din cadrul Secției ATI a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 14 mai și vindecată în data de 23 mai. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate, anunţă conducerea unităţii medicale printr-un comunicat de presă.

Asistenta de pe Secția Cardiologie a fost depistată pozitiv, având simptome, fiind contact direct cu un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt confirmat pozitiv. A fost internată pe 24 mai și vindecată în data de 6 iunie. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.

O asistentă de la Secția Bloc Operator a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 28 mai şi vindecată pe 5 iunie, iar toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate. La Blocul Operator s-a mai înregistrat un caz, cel al unei infirmiere, care iniţial a fost testată negativ pentru COVID-19. „Miercuri, 10 iunie, înainte de începerea activității, la testul de screening făcut de SJU Slatina, aceasta a fost depistată pozitiv, fiind contact direct cu un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt confirmat pozitiv. În prezent este internată în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună”, a spus Cătălin Rotea, managerul spitalului, citat în comunicat.

Pe Secția Boli Infecțioase sunt alţi patru asistenţi medicali infectaţi cu virusul. Prima asistentă a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30 mai și vindecată în data de 10 iunie, iar a doua asistentă depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30 mai, iar în prezent este internată în acelaşi spital, cu stare generală bună. A treia asistentă a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30 mai, iar în prezent este internată la Spitalul „Victor Babeș” București, cu stare generală bună. Este şi un al patrulea asistent care a fost depistat pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatic, internat pe 3 iunie, iar în prezent este internat în unitatea medicală cu stare generală bună. Toate persoanele cu care au intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate. De asemenea, întreg personalul Secției Boli Infecțioase a fost testat până în prezent de cinci ori, la interval de câte două săptămâni.

În ceea ce privește personalul secției Chirurgie Plastică şi aici sunt patru cadre medicale diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2. Două asistente și două infirmiere, care au intrat în contact cu un pacient confirmat COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Slatina, începând cu data de 8 iunie, având stare generală bună. Restul personalului de Secția Chirurgie Plastică, 28 de persoane în total, a fost testat, rezultatele fiind în totalitate negative, urmând a fi testat din nou în data de 15 iunie.

Referitor la cazurile de pacienți confirmați cu COVID-19 de la Secția Chirurgie Plastică, trei sunt internați în Secția Boli Infecțioase, cu stare generală bună, un pacient a fost transferat către Spitalul Municipal Caracal, având comorbidități, respectiv arsuri pe 12% din suprafața corpului. „Cei cinci pacienți care au fost internați în cadrul secției Chirurgie Plastică, au fost testați de câte două ori, rezultatele fiind negative. Patru dintre aceștia au fost transferați către alte unități spitalicești, în timp ce un pacient a fost transferat în cadrul Secției Chirurgie Generală a SJU Slatina, astfel încât întreaga secție să poată fi dezinfectată integral. Secția învecinată, Oncologie, a fost testată integral, toate cele 55 de teste efectuate, atât personalului medical, cât și pacienților, fiind negative”, se mai arată în comunicat.

Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina, citat în acelaşi comunicat, mai spune că până în prezent, pentru personalul medical al unităţii medicale, simptomatic sau asimptomatic, s-au efectuat în jur de 850 teste real-time PCR. 850 este numărul care se referă la teste efectuate, nu persoane testate, fiind mai multe situații în care un angajat a fost testat de mai multe ori, în funcție de expunerea la virus, mai transmite conducerea Spitalului Slatina.

În ceea ce privește pacienții internați, confirmați cu Coronavirus, în Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost tratați 107 pacienți, din care 26 de pacienți internați în prezent pe Secția Boli Infecțioase COVID-19, 68 de pacienți vindecați şi 13 pacienți transferați la alte spitale, din care doi au decedat ulterior.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți