17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Statuetă din secolul II, furată din situl arheologic Sucidava din Corabia, găsită de polițiștii de frontieră olteni

- Advertisement -

După perchezițiile domiciliare efectuate în luna martie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt au continuat cercetările și recent au descoperit că una dintre statuetele găsite atunci, care data din secolul II, a fost furată din situl arheologic Sucidava din orașul Corabia. Obiectul de patrimoniu aparținea muzeului din orașul de la Dunăre și a fost sustras în urmă cu aproape 30 de ani.

Descinderile de acum trei luni s-au desfășurat la persoane suspecte a desfășura activități de contrabandă cu țigari, iar de la domiciuliul uneia dintre persoane, au fost ridicate mai multe obiecte susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național. „Din investigațiile ulterioare desfășurate a reieșit că unul dintre obiecte, respectiv o statuetă din marmură care face parte din cultul populației din epoca romană, având sculptată pe ea un cavaler trac, datează din secolul II și a fost sustrasă în anul 1991 din situl muzeului Sucidava”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră Olt.
Polițiștii de frontieră olteni au deschis dosar penal în cauză pentru săvârșirea infarcțiunii de tăinuire, cercetările urmând a fi continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți