9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Virusul chinezesc: Aproape 3.000 de persoane aflate în carantină şi izolare la domiciliu

- Advertisement -

Cifrele legate de infecţiile cu virusul SARS-CoV-2 şi înregistrate la nivelul judeţului Olt se modifică de la o zi la alta. Vineri după-amiaza, situaţia epidemiologică arăta că sunt 125 de persoane pozitivate cu virusul chinezesc, din care 77 erau vindecate, 43 încă internate în spital şi cinci care au murit. În privinţa carantinaţilor şi autoizolaţilor, numărul acestora este de aproape 3.000, din care unul pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu a fost amendat de poliţişti.

Aşadar, potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Olt, sunt 2.963 de persoane aflate în autoizolare şi 16 care sunt în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate din judeţ. Totodată, datele oficiale mai arată că de la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent au fost recoltate 3.184 de probe pentru depistarea virusului în rândul oltenilor, ultimele 58 fiind realizate în ultima zi.

Tot în ultima zi, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali au continuat să desfăşoare misiuni în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Coronavirusului. Peste 2.600 de verificări au fost efectuate de oamenii legii la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu, iar în urma acestora polițiștii au identificat o persoană care a încălcat prevederile Legii 55 din 2020 şi a fost amendată cu 1.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți