20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Înmormântare în condiții speciale pentru polițistul din Ipotești, decedat din cauza COVID-19

- Advertisement -

Alexandru Gibea de 49 de ani, șeful Postului de Poliție Ipotești din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coteana, este primul polițist din țară care a fost răpus de noul Coronavirus. Omul legii, care suferea și de diabet, a încetat din viață sâmbătă seară, iar luni, 15 iunie, acesta va fi înmormântat în comuna Mărunței, localitatea de domiciliu.

Va fi o înmormântare care va avea loc în condiții speciale, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt acordând tot sprijinul familiei îndurerate, inclusiv un sprijin financiar.

La primele ore ale diminețeii de luni, soția și fiica polițistului din Ipotești, care și ele s-au infectat cu virusul COVID-19, fiind contacți direcți ai acestuia, însă s-au vindecat, iar săptămâna aceasta au fost externate din spital, se vor duce pentru a-i ridica trupul neînsuflețit de la Morga Spitalului Colentina din București, având în vedere că Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde acesta a murit pe Secția de Terapie Intensivă, nu are morgă. Familia va fi însoțită atât de o autospecială a Poliției Olt, precum și de mașina mortuară, cu tot cu sicriu, care va asigura transportul acestuia din Capitală și până la Mărunței, unde acesta va fi înhumat în cursul după-amiezii de luni.

Surse din cadrul IPJ transmit că înmormântarea va fi una restrânsă, la care vor participa în jurul a 20 de persoane, printre care fiica și soția, probabil și membri ai celeilalte familii, având în vedere că a mai fost odată căsătorit, iar slujba de înmormântare va fi una scurtă care va avea loc în fața bisericii din Mărunței și va fi ținută de preotul paroh de acolo. Sicriul cu Alexandru Gibea va fi ținut închis, în interior trupul acestuia fiind fără haine și băgat în doi saci, așa cum arată normele prevăzute pe timpul stării de alertă impusă de pandemia de Coronavirus.

Totodată, coșciugul va fi stropit cu substanțe biocide, iar cei care se vor ocupa efectiv de înhumare sunt echipați cu mijloace de protecție și vor păstra distanțarea socială. Înmormântarea va fi una cu onoruri militare, trei salve de armă fiind trase de un pluton de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt. În zonă vor fi prezenți și câțiva polițiști, un echipaj asigurând măsurile de siguranță dacă situația o va impune, dar și fluidizarea traficului rutier din apropierea cimitirului din Mărunței.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți