10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltean condamnat pentru jaf armat în Italia, prins la Iancu Jianu

- Advertisement -

Un bărbat de 42 de ani, din comuna Iancu Jianu, condamnat pentru comiterea unui jaf armat în Italia și pe numele căruia autoritățile judiciare italiene aveau emis mandat european de arestare, a fost prins duminică de polițiști în localitatea de domiciliu. Olteanul a acționat cu alte persoane și a furat mai multe bunuri dintre firmă italiană, prejudiciul fiind de 70.000 de euro.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că bărbatul a fost prins de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Iancu Jianu, mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandamii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

Olteanul era condamnat de autoritățile italiene din Vasto la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de participare la un grup infracțional și jaf organizat sau armat. „Persoana căutată, în complicitate cu alte persoane, a fost acuzat de furt calificat, în special de cupru și materiale electrice de la o firma italiană, prejudiciul fiind de 70.000 euro. În timpul săvârșirii infracțiunii, mai multe case au rămas fără curent electric”, a spus reprezentantul IPJ.

Urmăritul internațional a fost prezentat Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea pe 24 ore și urmează a fi predat autorităților judiciare italiene în vederea răspunderii penale pentru fapta comisă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți