14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bilanţul infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 a crescut la 133, ultimele trei fiind înregistrate în ultima zi

- Advertisement -

Ultimele date oficiale prezentate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt arată că bilanţul infecţiilor cu Coronavirus din judeţ este de 133 şi faţă de raportările anterioare ale autorităţilor locale şi Grupul de Comunicare Strategică numărul acestora a crescut cu trei.

Sunt trei îmbolnăviri noi înregistrate în ultima zi, iar acestea sunt o femeie, poştăriţă în comuna Brebeni şi contact direct al unui caz confirmat anterior, respectiv bărbatul din Brebeni, angajat al societăţii Delta Aluminiu unde mai mulţi salariaţi turci au fost pozitivaţi cu virusul, şi doi pacienţi care sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – Secţia Chirurgie Generală şi Spitalul Municipal Caracal – Secţia Boli Interne.

Din totalul celor 133 de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei, avem 89 de persoane care au fost declarate vindecate şi externate din unităţile medicale în care au primit tratament de specialitate şi alte 36 care sunt încă internate în spital, pentru terapie. Oltul înregistrează, din nefericire, şi opt decese din cauza virusului SARS-CoV-2, ultimul fiind al medicului Dumitru Constantin de 51 de ani, de la Serviciul de Ambulanţă, care a murit luni la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti, având şi alte probleme de sănătate.    

În continuare, avem şi 16 persoane aflate în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate din judeţ, iar alte 2.460 sunt izolate la domiciliu. Sunt şi 3.320 de olteni care s-au testat pentru depistarea COVID-19, iar ultimele 21 de probe au fost recoltate doar în ultimele 24 de ore.

Cât în privinţa verificărilor la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu, numai în ziua precedentă au avut loc aproximativ 2.500 de astfel de verificări efectuate de polițiști jandarmi și polițiști locali. Iar urma controalelor, polițiștii au identificat două persoane care au încălcat prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 2.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți