13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de averse torenţiale şi vijelii în Olt

- Advertisement -

Meteorologii au actualizat avertizările meteorologice, iar judeţul Olt se află din după-amiaza zilei de luni, la ora 13:00, sub incidenţa unui cod portocaliu, fenomenele vizate fiind cantităţi de apă însemnate cantitativ şi intensificări puternice ale vântului. Din peisaj nu vor lipsi nici grindina şi descărcările electrice.

Codul portocaliu este în vigoare până în noaptea de luni spre marţi, la ora 03:00.

„În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți, în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 50 – 80 de litri pe metru pătrat. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70 – 80 de kilometri pe oră, frecvente descărcări electrice și grindină”, transmit reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Apoi, până marţi dimineaţa, la ora 10:00, judeţul Olt va intra sub incidenţa codului galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40 – 50 de litri pe metru pătrat”, au anunţat meteorologii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți