14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Medic de la Ambulanţa Olt, mort din cauza COVID-19

- Advertisement -

Dumitru Constantin, doctorul de 51 de ani de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt, care a intrat în contact direct cu asistenta medicală, confirmată cu Coronavirus şi internată la jumătatea lunii la spitalul din localitatea Mioveni, fiind originară din judeţul Argeş, şi pozitivat la rândul său cu COVID-19 a murit în dimineaţa zilei de luni, fiind internat în stare gravă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.

Medicul, care era originar din judeţul Vâlcea şi medic de familie la un cabinet din comuna Şuşani, a fost testat pentru depistarea virusului în data de 19 mai, iar ziua următoare a fost confirmat şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. De aici, acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, având domiciliul în judeţul vecin, iar pe 25 mai, pentru că starea sa de sănătate s-a agravat a fost transferat la Institutul „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti, unde luni dimineaţă a încetat din viaţă.

Dumitru Constantin, doctor la Ambulanţa Olt, avea şi alte boli asociate, respectiv obezitate morbidă, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială stadiul II, pahipleurită bilaterală, post tuberculoză în antecedente. Medicul face parte din focarul COVID-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, unde s-au infectat 27 de persoane, 21 fiind angajați ai instituției și șase contacți.

Acesta este cel de-al optulea deces din cauza COVID-19 înregistrat în judeţul Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți