20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Oficiali din cadrul Poliției Române, la înmormântarea șefului Postului Ipotești, pozitivat cu COVID-19

- Advertisement -

Născut în comuna olteană Movileni și acum stabilit în localitatea Mărunței, Alexandru Gibea de 49 de ani, șeful Postului de Poliție Ipotești din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coteana, care sâmbătă seara a murit pe Secția Terapie Intensivă a Institutului Național „Matei Balș” București, după ce la sfârșitul lunii mai a fost pozitivat cu noul Coronavirus și suferind de diabet, a fost condus luni pe ultimul drum. Înhumarea a avut loc la cimitirul din comuna de domiciliu, Mărunței, după o scurtă slujbă de înmormântare ținută în fața bisericii, la care au fost prezenți șefi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, dar și colegi și comanda Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Aproximativ 40 de persoane au luat parte la funeraliile șefului Postului de Poliție Ipotești. Pe lângă membri ai familiei sale au mai fost prezenți chestorul Florentin Ion Brăcea, adjunctul Poliției Române, comisarul șef Vasile Armașu, director al Direcției de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliției Române și fost inspector șef al IPJ Olt în anul 2019, pentru o scurtă perioadă de timp, prefectul de Olt Florin Homorean, comisarul șef Alin Nicolae Stan, comandantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, adjuncții săi, comisarii șefi Eduard Cristian Bîlă și Cristinel Ionică Rădoi, comisar șef Mihai Mihalache și subcomisar Andrei Covaciu, șeful și adjunctul Poliției municipiului Slatina, comisarul Cristian Tița, șeful Serviciului Rutier Olt, comisar șef Cătălin Ilinca, șeful Serviciului de Ordine Publică Olt, alți colegi ai acestuia, colonelul Adrian Tănase, inspectorul șef al ISU Olt, Alexandru Becheanu, primarul comunei Mărunței, și Ion Căpraru, primarul localității Ipotești, unde cel care a fost agent șef principal de poliție Alexandru Gibea și-a desfășurat activitatea.

Cu toții au ținut să-i aducă un ultim omagiu și au depus coroane de flori la mormântul acestuia.

Înhumarea polițistului, care de anul trecut era șef al Postului de Poliție Ipotești, s-a desfășurat în condiții speciale, iar reprezentanții IPJ Olt au acordat tot sprijinul familiei îndurerate, inclusiv un sprijin financiar.

Sicriul cu Alexandru Gibea a fost ținut închis, în interior trupul acestuia fiind fără haine și băgat în doi saci, așa cum arată normele prevăzute pe timpul stării de alertă impusă de pandemia de Coronavirus. Totodată, coșciugul a fost stropit cu substanțe biocide, iar cei care s-au ocupat efectiv de înhumare au fost echipați cu combinezoane de protecție. Cei prezenți au păstrat distanțarea socială și au purtat măști de protecție, iar rudele apropiate ale defunctului au fost îmbrăcat la rândul lor cu combinezoane . Înmormântarea a fost cu onoruri militare, trei salve de armă fiind trase de un pluton de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt.

În zonă au fost și alte echipaje de polițiști, care au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică, dar și fluidizarea traficului rutier din apropierea cimitirului din Mărunței.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți