10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 470 de absenţi la prima probă scrisă a Evaluării Naţionale

- Advertisement -

Începutul de săptămână a fost unul de foc pentru absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Olt, care susţin anul acesta Evaluarea Naţională. Examenul s-a desfăşurat în condiţii speciale, având în vederea prevenirea răspândirii noului Coronavirus, elevii trebuind să treacă de traijul epidemiologic. S-au dezinfectat la intrarea în şcoală, le-a fost luată temperatura înainte de a intra în sălile de clasă, în care au fost maximum zece, şi au purtat în tot timpul susţinerii probei mască de protecţie. Din cei peste 3.300 de înscrişi, peste 470 au absentat de la prima probă a Evalurăii Naţională.

Mai exact, din totalul de 3.319 candidaţi înscrişi la proba scrisă de limbă și literatură română au fost prezenți 2.831, iar 478 nu s-au prezentat la examen. „Nu au existat candidați care să fi avut temperatura peste maximul admis. Nu am avut nici elevi care au susținut examenul cu subiectele de rezervă, iar pentru tentativă de fraudă nu a fost niciun eliminat”, se arată într-un comunicat remis de Insopectoratul Şcolar Judeţean Olt.

Sursa citată mai arată că subiectul și baremul de corectare pentru proba de limba și literatura română au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, în după-amiaza zilei de luni, după ora 15:00.

Următoarea probă a Evaluării Naţionale pe care elevii olteni, absolvenţi ai clasei a VIII-a, o vor susţine este cea de matematică şi va avea loc miercuri, 17 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și 23 iunie între orele 08:00 – 12:00. În privinţa depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația tip este semnată și de părinții sau reprezentanții legali ai acestora. 

Rezultatele finale ale examenului vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți