14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Asistentă de pe Secţia Chirurgie Plastică a Spitalului Slatina, confirmată cu COVID-19

- Advertisement -

La scurt timp după ce Grupul de Comunicare Strategică a raportat marţi, la ora 13:00, aceleaşi 133 de infecţii cu COVID-19 în Olt, la fel ca ziua anterioară, în judeţ s-a confirmat în cursul după-amiezii o nouă îmbolnăvire cu virusul. Noul caz este al unei asistente medicale de pe Secţia Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care a contractat boala de la un pacient de pe Secţia Chirurgie Plastică a unităţii medicale, pozitivat recent. Astfel, judeţul Olt înregistrează acum 134 de infecţii cu Coronavirus.   

Cu acest ultim cadru medical pozitivat, 13 asistente şi infirmiere de la Spitalul Slatina sunt infectate cu noul Coronavirus, pe lângă acestea fiind şi șase pacienți care au fost confirmați cu virusul pe secțiile unde se aflau internați.

Potrivit comunicării oficiale a Prefecturii Olt, în urma datelor transmise de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţ sunt acum în total 134 de îmbolnăviri cu COVID-19.

Din totalul persoanelor confirmate pozitiv, 90 sunt vindecate, iar alte 36 sunt încă internate în spital. Oltul înregistrează, din nefericire, şi opt decese din cauza virusului, de la începutul pandemiei, ultimul fiind cel al medicului Dumitru Constantin de 51 ani, anagajt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

În privinţa persoanelor izolate la domiciliu, numărul acestora este de 2.368, iar al celor aflate în continuare în cantină intistuţionalizată în centrele special amenajate în judeţ este de 16. Totodată, de la începutul pandemiei, au fost recoltate 3.391 de probe pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, 71 de teste fiind în ultima zi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți