8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mai multe străzi din Slatina inundate, din cauza averselor torenţiale

- Advertisement -

Mai multe străzi din Slatina au fost inundate în cursul zilei de marţi, după o ploaie torenţială de câteva zeci de minute, în mai multe zone din municipiu şoferii de abia putând circula cu autoturismele. Cea mai mare problemă a fost întâmpinată de conducătorii auto în zona podului de cale ferată de la intrarea în municipiul Slatina dinspre comuna Brebeni, unde traficul a fost blocat pentru zece minute, însă echipele Companiei de Apă Olt au intervenit cu promptitudine pentru a asana apa acumulată sub pod.

Nu doar strada Drăgăneşti a fost sub apă, artere inundate au fost şi în cartierul Steaua – strada Ecaterina Teodoroiu, zona sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Tunari sau la sensul giratoriu de la Vălcea, de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Şi aici echipe ale Companiei de Apă au intervenit pentru ca traficul să se poată desfăşura în condiţii normale. Sub ape au fost şi alte străzi din alte cartiere ale Slatinei, dar şi parcarea Vămii Slatina şi curţile unor societăţi comerciale de pe platforma industrială a oraşului.

Reprezentanţii Companiei de Apă au anunţat, printr-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook, unde au intervenit la nivelul municipiului Slatina.

„(…) În municipiul Slatina a plouat cu 18 litri pe metru pătrat, în 15-20 de minute. Reţeaua de canalizare a orașului nu a putut prelua, imediat, o cantitate atât de mare de apă și câteva străzi și subsolurile unor imobile au fost inundate. S-a circulat, cu dificultate, pe o singură bandă, pe sub pasarela de pe strada Drăgăneşti, pe strada Crișan, Bulevardul A. I. Cuza sensul giratoriu și zona Vâlcea. Nu a fost oprită circulația pe nicio stradă din municipiul Slatina. Șase echipe de la Compania de Apă Olt au fost în teren și au intervenit pentru degajarea apei de pe carosabil. Şi la această oră, se acționează în zonele cu probleme pentru că circulația rutieră și pietonală să se desfășoare în condiții normale și pentru a preveni eventualele inundații”, se arată în comunicat.

Totodată, şi echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Slatina au acţionat cu două motopompe pentru a evacua apa din curtea unei locuinţe de pe strada Cuza Vodă, dar şi din curtea sediului Serviciului de Permise Auto Olt de pe bulevardul. A. I. Cuza.

„La casa de pe strada Cuza Vodă nu există pericol de infiltrare la locuință sau anexe, apa are mai puțin de 10 centimetri în curte și nu se poate interveni cu motopompa. În curtea Serviciului Permise apa are aproximativ 10 centimetri, se acționează cu o motopompă”, a declarat marţi după-amiaza Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Un echipaj de pompieri cu o motopompă intervenea marţi după-amiază şi la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Slatina, pentru a scoate apa dintr-un subsol.

Până în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 23:00, județul Olt se află sub avertizarea de cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii, grindină şi frecvente descărcări electrice.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți