27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în Olt, până marţi noaptea. Meteorologii au emis cod portocaliu

- Advertisement -

Meteorologii actualizează avertizările de vreme rea de pe o zi pe alta, iar în această dimineaţă au fost emise alte două coduri. Unul portocaliu care va afecta şi judeţul Olt, ca de altfel aproape întreaga ţară, dar şi un cod galben, fenomenele vizate fiind cantităţi de apă însemnate şi instabilitate atmosferică accentuată.

De marţi, la ora prânzului, şi până în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 23:00, Oltul va fi sub cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină.   

„În după-amiaza zilei de marți (16 iunie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (16/17 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice”, spun reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Mteorologie.

Codul galben a intrat în vigoare de marţi, la ora 10:00, şi până vineri, 18 iunie, la ora 10:00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, au mai declarat meteorologii.

Sursa citată mai arată că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți