5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mihalache, fostul șef al Poliției Slatina, noul comandant al IPJ Olt

- Advertisement -

UPDATE: Comisarul șef Mihai Mihalache, fostul comandant al Poliției Slatina, este oficial de marți, 16 iunie, noul inspector șef al IPJ Olt. În urmă cu puțin timp a primit ordinul de numire în funcție.

Știrea inițială: Inspectoratul de Poliție Județean Olt nu mai are de marți inspector șef, mandatul comisarului șef Alin Stan încheindu-se la începutul săptămânii după ce în luna martie a acestui an a fost împuternicirea sa pe post a fost prelungită cu încă trei luni. Potrivit unor surse, la șefia Poliției Olt se vehiculează a fi numit comisarul șef Mihai Mihalache, care acum ocupă funcția de comandant al Poliției municipiului Slatina.

Ofițerul de poliție Alin Stan a venit la conducerea IPJ Olt la jumătatea lunii septembrie a anului 2019, fiind atunci împuternicit pentru o perioadă de șase luni. Cu o experienţă de 21 de ani în structurile Poliţiei Române, fostul inspector șef a deținut înainte funcția de şef al Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Argeș. Totodată, acesta a mai ocupat şi funcţia de adjunct al Poliţiei Mioveni. Comisarul șef Stan i-a luat atunci locul comisarului şef Vasile Armaşu venit de pe postul de şef al Direcţiei Ordine Publică a Poliţiei Române şi împuternicit pe funcţia de inspector şef al IPJ Olt în urma demiterii întregii conduceri a inspectoratului ca urmare a modului defectuos în care a fost gestionat cazul de la Caracal de la sfârşitul lunii iulie.

Deocamdată, oficial, nu se cunoaște dacă vreunul dintre cei doi adjuncți, comisarii șefi Eduard Bîlă și Cristi Rădoi, ale căror împuterniciri mai sunt în vigoare pentru aproape trei luni, va prelua atribuțiile inspectorului șef sau cine ar putea veni la șefia Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Inspectorul principal de poliție Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că încă nu știe cine va fi împuternicit în locul comisarului șef Alin Stan, numirea în funcția de inspector șef al inspectoratului urmând a fi făcută de Ministerul Afacerilor Interne.

Însă, pe surse, este vehiculat numele comisarului șef Mihai Mihalache, comandantul Poliției Slatina, care ar putea să fie numit pe post, iar în locul său în cărți ar fi comisarul șef Victor Vladu, comandantul Postului de Poliție Verguleasa. Ofițerul de poliție s-a mai aflat la comanda poliției municipiului la începutul anului 2018, atunci fiind împuternicit pentru a îndeplini atribuțiile funcțiile de adjunct pentru șase luni.

Cătălin FIRCOIU  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți