11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Meteorologii anunţă vreme nefavorabilă, până sâmbătă dimineaţă

- Advertisement -

Codurile de vreme rea continuă să fie în vigoare până la sfârşitul acestei săptămâni, acestea fiind din nou actualizate de meteorologi. Dacă pe parcursul zilei de marţi, Oltul s-a aflat sub incidenţa unui cod portocaliu de ploi torenţiale, grindină, vijelii şi descărcări electrice, de aceleaşi fenomene vom avea parte şi până sâmbătă, însă judeţul este vizat de două coduri galbene.

Primul cod a intrat în vigoare de miercuri dimineaţă, la ora 10:00, şi expiră joi, la ora 10:00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, anunţă reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Iar de joi dimineaţa, la ora 10:00, pe parcursul a două zile, judeţul Olt va fi sub incidenţa celui de-al doilea cod de vreme rea. Astfel, până sâmbătă, la ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40 – 60 de litri pe metru pătrat.

„Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii”, mai spun meteorologii.

Intervenţii nocturne pentru pompierii olteni

Pe parcursul nopții de marţi spre miercuri, ISU Olt a suplimentat echipajele de pompieri şi mijloacele de intervenție pentru asanarea apei din comuna Movileni. „În total, s-a acționat cu trei motopompe transportabile, de la Detașamentul Slatina, fiind evacuată apa din două gospodării”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

Totodată, pompierii slătineni, cu o autospecială și o motopompă, au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie de pe strada Zambilelor, din municipiul Slatina. „În toate cele trei locații exista pericolul ca apa să se infiltreze în anexe gospodărești și locuințe”, a mai transmis reprezentantul inspectoratului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți