14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Proba scrisă de matematică a Evaluării Naţionale, desfăşurată fără incidente în Olt

- Advertisement -

Absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Olt au susţinut miercuri şi ultima probă scrisă a Evaluării Naţionale, cea de matematică, aceasta desfăşurându-se fără incidente aşa cum s-a întâmplat şi în prima zi a săptămânii, când elevii au susţinut proba scrisă de limba română.

Evaluarea Naţională la matematică s-a susţinut tot în 84 de centre de examen, iar absolvenţii de clasa a VIII-a au trebuit să respecte din nou măsurile prevăzute pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. S-au dezinfectat la intrarea în şcoală, au trecut de triajul epidemiologic, iar apoi în sălile de clasă, în care au fost maximum zece elevi într-o singură sală, au purtat pe parcursul probei, care a durat două ore, măşti de protecţie.

Însă, la fel ca şi la prima probă, au fost sute de copii care au absentat din diverse motive. „Proba scrisă de matematică a Evaluării Naţionale s-a desfăşurat fără evenimente în judeţ. Dintre cei 3.319 înscrişi, au fost prezenţi 2.823, iar 486 au absentat. Nu am avut eliminaţi, alte situaţii neprevăzute, totul a decurs foarte bine. Nu am avut elevi care să aibă temperatură, nu au fost izolaţi, am avut unul izolat, care a revenit însă, dar la proba de astăzi (miercuri n.r.) a fost absent, nu avem nici spitalizaţi”, a declarat Daniela Ţârcomnicu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și 23 iunie între orele 08:00 – 12:00. În privinţa depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația tip este semnată și de părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale ale examenului vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Anul acesta, rezultatele vor putea fi aflate de absolveţii de clasa a VIII-a în condiţii aparte. La finalul probei de miercuri, au primit un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației şi Cercetării pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe scrise ale Evaluării Naţionale. „Este o măsură luată în premieră, elevii au primit acest cod unic pentru a-şi afla nota finală de la examen. Apare codul, fără nume şi prenume, şi nota, aşa se vor afişa rezultatele pe site-ul ministerului, dar şi la centrele de examen, şcolilele de unde provin absolvenţii de clasa a VIII-a. Va fi exact ca şi până acum, doar că nu va mai fi cu nume şi prenume, doar codul unic alocat fiecăruia dintre ei”, a mai spus şefa învăţământului oltean.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți