4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Lucrări de asfaltare în mai multe zone din municipiul Slatina

- Advertisement -

Municipalitatea continuă investiţiile în domeniul infrastructurii, iar în această săptămână a demarat noi lucrări de reabilitare şi modernizare a străzilor şi trotuarelor în mai multe zone din Slatina. Au început asfaltările pe străzile Fundătura Oltului, Fundătura Zăvoiului, Zăvoiului, Fântânilor, dar şi în Cartierul Steaua, în zona cuprinsă între străzile Cuza Vodă, Văilor şi Elena Doamna. Lucrări vor fi efectuate şi pe străzile din partea centrală a oraşului, aici urmând ca betonul degradat să fie decopertat şi se va turna covor asfaltic nou.

Lucrările începute săptămâna aceasta sunt efectuate de Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public din cadrul Primăriei municipiului Slatina. Străzile Fundătura Oltului, Fundătura Zăvoiului, Zăvoiului şi Fântânilor, situate în partea de jos a oraşului, nu au fost până acum asfaltate. Însă, lucrări de modernizare a străzilor sunt programate de municipalitate şi în zona centrală a oraşului.

„Am intrat pe Fundătura Oltului, Fundătura Zăvoiului, în partea de jos a Slatinei, pe strada Zăvoiului, de asemenea, pe strada Fântânilor. Zilele acestea intrăm şi pe Aleea Lalelor, partea limită cu străzile Libertăţii cu Unirii, acolo este o zonă degradată din beton, şi vom mai intra pe zona Tineretului, mai precis spre supermarketul de acolo, o zonă mai restrânsă, degradată de asemenea”, a spus Daniel Murguleţ, şeful DASIP Slatina.

Investiţiile din Cartierul Steaua sunt mult mai ample, a precizat reprezentantul direcţiei din cadrul Primăriei Slatina. „Este o suprafaţă foarte mare, carosabilul se ridică undeva la 11.000 de metri pătraţi. Desfacem bordurile existente, care aveau trotuare din beton, sistem rigid, degradat. Le scoatem întrucât nu putem pune asflatul, pur şi simplu, peste trotuarele existente, deoarece acest lucru ar însemna să acoperim partea superioară a bordurii, pe deo parte, iar pe de altă parte este destul de inestetic, aşa că desfacem bordurile, punem altele şi le vom ridica faţă de betonul existent deja, pentru ca noul asfalt să vină undeva la nivelul bordurii, pentru a arăta aşa cum sunt toate de pe raza municipiului”, declară Murguleţ.

Cartierul Steaua din Slatina va avea străzi şi trotuare reabilitate şi modernizate într-un timp scurt, mai spune reprezentantul primăriei. „Durata lucrării este undeva la cinci luni, însă ritmul este alert şi vom termina mult mai devreme. Cartierul este mare, se întinde între străzile Cuza Vodă, Văilor şi Elena Doamna, cu excepţia străzii Plevnei pe care nu intrăm, pentru că arată foarte bine. Sperăm ca de aici încolo, cel mult o lună şi ceva să dureze realizarea investiţiei”, a conchis şeful DASIP Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți