4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Râul Olteţ, aproape blocat în zona oraşului Balş de 16 tone de gunoaie

- Advertisement -

Sute de mii de PET-uri, dar şi bucăţi de copaci şi alte deşeuri menajere, şi nu numai, au ajuns aproape să creeze un blocaj pe râul Olteţ, în dreptul podului de fier din oraşul Balş, în urma ploilor torenţiale şi a viiturilor de zilele trecute. Şi cum zona trebuia curăţată, muncitorii de la Salubris au strâns timp de două zile tot ceea ce a venit pe cursul de apă. În total, au fost adunate 16 tone de gunoaie.

„După viitura ce a adus sute de mii de PET-uri, dar şi crengi şi alte deşeuri, pe râul Olteţ, şi după ce s-a intervenit de urgenţă pentru degajarea cursului apei, Primăria Balş s-a mobilizat pentru curăţarea terenului. Lucrătorii Salubris au strâns ceea ce a ramas în urma puhoaielor, adică 12 tone de parte lemnoasă şi aproape patru tone de plastic!”, au transmis autorităţile locale pe pagina de Facebook.

Sursa citată mai arată că toate deşeurile strânse de pe cursul râului Olteţ au fost colectate selectiv la faţa locului, respectiv plastic şi lemn, în aceste zile fiind transportate la centrul principal de colectare a gunoaielor din comuna Bălteni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți