4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 34 de milioane de lei plătiţi de AJOFM Olt către angajatori pentru salariaţii în şomaj tehnic

- Advertisement -

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a virat până acum peste 34,7 milioane de lei către angajatori, în vederea plăţii şomajului tehnic pentru salariaţii acestora, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Iordache.

Cea mai mare sumă a fost plătită pentru luna aprilie, când au fost în şomaj tehnic 13.027 de angajaţi de la 1.313 firme.

Potrivit Elenei Iordache, pentru luna martie, 581 de firme au solicitat bani pentru 8.441 de angajaţi şi au fost efectuate plăţi în sumă de 5,4 milioane lei, pentru luna aprilie s-au plătit 21,8 milioane lei, însemnând indemnizaţiile de şomaj tehnic pentru 13.027 salariaţi, iar pentru luna mai au fost făcute plăţi de 7,5 milioane lei, pentru 5.441 de angajaţi de la 1.002 firme.

În primele cinci luni ale acestui an, mai multe firme din judeţ au făcut disponibilizări colective, în principal cele din sectorul confecţiilor textile în sistem lohn care depind de contracte cu parteneri din străinătate, astfel că au fost concediaţi 287 de salariaţi.

Ultimele concedieri colective au avut loc în luna mai, când au rămas fără loc de muncă 72 de angajaţi de la trei firme de confecţii textile.

În sectorul confecţiilor textile au fost făcute concedieri colective şi în luna aprilie (peste 100 dintre cei 151 salariaţi disponibilizaţi), dar şi în luna februarie (40 dintre cei 64 de angajaţi disponibilizaţi).

Deşi sunt firme de confecţii textile care au efectuat disponibilizări, în acest domeniu unii agenţi economici vor să angajeze în continuare şi au oferte care însumează, joi, peste 100 de locuri de muncă vacante.

În oferta de locuri de muncă de joi sunt vacante peste 300 de posturi. În afara celor 105 posturi pentru personal calificat sau necalificat pentru confecţionarea şi asamblarea articolelor textile, sunt vacate posturi în vânzări, construcţii, instalaţii, patiserie şi panificaţie. 

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți