2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şoferi fără permis auto, reţinuţi de poliţişti. Unul dintre ei, prins de două ori în stare de ebrietate

- Advertisement -

UPDATE: În urma audierilor, procurorii caracaleni au dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile în cazul tânărului din Deveselu, iar bărbatul din Caracal a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Doi olteni, unul de 38 de ani şi celălalt de 25 de ani, au fost reţinuţi joi, de poliţiştii rutieri, după ce au fost depistaţi cu nereguli în trafic. Ambii nu aveau permis de conducere, iar unul dintre ei, de două ori, a fost prins de oamenii legii sub influenţa băuturilor alcoolice.

În timp ce acționau pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii din municipiul Caracal au depistat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 54 – Varianta Ocolitoare 6G Caracal, fără a poseda permis de conducere.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, spune că bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului Caracal, cu propuneri legale.

Polițiștii au mai reținut şi un conducător auto de 25 de ani, din comuna Deveselu, acesta fiind cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De două ori a fost prins acesta în stare de ebrietate, la volan. „În fapt, la data de 24 martie 2020, acesta a fost depistat de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Deveselu în timp ce conducea un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0,47 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la data de 23 mai, polițiștii au depistat aceeași persoană, în timp ce conducea pe raza comunei Redea, având permisul de conducere reținut. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,77 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a spus reprezentantul IPJ.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii l-au reținut pe şofer, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, cu propuneri legale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți