10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Grav accident de muncă la Alro Slatina. Doi angajați au ajuns cu arsuri la spital, unul suferind și traumatisme

- Advertisement -

Accident de muncă, luni după-amiază, la Secția Laminate Benzi la Rece din cadrul societății Alro Slatina. Doi angajați care dezafectau câteva conducte, ce în prezent nu mai erau folosite, au suferit arsuri în timp ce le tăiau, un lichid inflamabil luând foc după ce a curs în zona fierbinte în care lucrau. Ambii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar unul dintre ei are arsuri grave pe 70% din suprafața corpului, iar celălalt 15%, dar și multiple traumatisme, pentru că a încercat să se salveze sărind din autonacela în care erau aceștia, ce era la o înălțime de 3,5 metri față de pământ.   

Potrivit unui reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt care a făcut parte din echipa ce a desfășurat cercetări la locul accidentului de muncă a spus că unul dintre bărbații răniți este sudor, care este și cel mai grav, iar celălalt lăcătuș.

„Era o echipă care dezafecta niște conducte. Doi bărbați, un lăcătuș de 33 de ani și un sudor de 43 de ani, care se aflau într-o autonacelă, lucrau la dezafectarea acelor conducte, iar la un moment dat au tăiat unul dintre tronsoane, pe care acum câțiva ani, mai mulți, se pare că circula un lichid ce era folosit la un laminor dezafectat și el de ceva vreme. Pe conducta respectivă, pe acel tronson de fapt unde se aflau astăzi (luni n.r.), pentru că operațiunea acestea o făceau de mai multe zile, într-o zonă probabil mai joasă, rămăsese o emulsie inflamabilă, iar în momentul în care a fost tăiată conducta respectivă, prinsă de o macara cu o șufă, s-a lăsat puțin, lichidul a curs în zona care era fierbinte și a luat foc. Ambii angajați au suferit arsuri, sudor este mai grav, iar celălalt are arsuri mai puține, dar și traumatisme, pentru că a sărit din autonacela care era la înălțime, undeva la 3,5 metri apreciez eu. La fața locului le-a fost acordat primul ajutor, au fost preluați de echipajele de la Serviciul de Ambulanță Olt și transportați la Spitalul Slatina, unul este la Terapie Intensivă, iar celălalt cred că pe Secția Chirurgie Plastică și Reconstructivă a fost internat. Lăcătușul are un copil, iar sudorul doi, care sunt în întreținere, fiind mai mari”, a spus Cristian Stanciu, unul dintre inspectorii de muncă care au cercetat accidentul la fața locului.

Și polițiștii olteni au deschis o anchetă în urma producerii accidentului de muncă de la Alro Slatina. „În această dupa-amiază (luni n.r.), am fost sesizati prin apelul de urgență 112 despre faptul că la o societate din municipiul Slatina a avut loc un accident de muncă, în urma căruia două persoane au suferit leziuni. Cei doi angajați au fost transportați la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri medicale. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți