11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de conducători auto, testați pentru consum de alcool într-o săptămână. 38 au rămas fără permis

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au acţionat, în ultima săptămână, pentru reducerea victimizării din accidentele rutiere, produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Peste o mie de șoferi au fost verificați dacă au consumat alcool înainte de a se urca la volan, iar 38 dintre ei, care erau în stare de ebrietate, au rămas fără permisul auto.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele artere din județul Olt pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. „Acțiunea, desfășurată în săptămâna 15 – 21 iunie, a vizat, în special, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legislației rutiere. S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat”, a spus reprezentantul IPJ.

Peste 1.000 de conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, iar 38 dintre ei au fost depistați conducând sub influența alcoolului, fiindu-le reținute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Prinşi băuţi la volan. Unul conducea fără a avea permis

Printre şoferii găsiţi în neregulă în trafic, de poliţiştii rutieri, se numără doi bărbaţi de 26, respectiv 32 de ani. Primul dintre ei a fost oprit în trafic pe Drumul Județean 642, în comuna Tia Mare, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,10 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, şi a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Astfel, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducere unui vehicul neînmatriculat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Şi polițiștii din orașul Balș au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, în comuna Găvănești, care conducea sub influența alcoolului. În urma testării, aparatul alcooltest a indicat valoarea de 0,72 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți