10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de absenţi la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat

- Advertisement -

3.125 de absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Olt s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de Bacalaureat din acest an, iar la prima probă scrisă, cea de limba şi literatura română, care s-a desfăşurat luni ar fi trebuit să participe 2.715. Însă, prezenţi au fost numai 2.586, 129 dintre ei fiind absenţi.

Ca şi la Evaluarea Naţională, pe care elevii de clasa a VIII-a au susţinut-o săptămâna trecută, examenul de Bacalaureat se desfăşoară în condiţii special, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Daniela Ţîrcomnicu, în judeţ niciunul dintre candidaţi nu a avut temperatura de peste 37,3 grade Celsius, însă printre cei absenţi sunt doi care sunt în izolare la domiciliu şi unul spitalizat. Elevul a fost confirmat recent cu virusul COVID-19, iar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti. Totodată, nu au fost absolvenţi de liceu care să fie eliminaţi din prima probă a Bacalaureatului pentru tentativă de fraudă.  

Miercuri, 24 iunie, este programată a se desfăşura următoarea probă scrisă a Bacalaureatului şi pe care o vor susţine liceenii din Olt, cea obligatorie a profilului, iar joi are loc probă scrisă la alegere a profilului şi a specializării.  

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea sau echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5, cel puțin, la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6, cel puțin, la probele scrise. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. La fel ca la Evaluarea Naţională, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenului național de Bacalaureat cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 08:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți