14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Transporturi ilegale de lemne, depistate de polițiști la Drăgănești Olt și Dăneasa

- Advertisement -

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au depistat în trafic două transporturi ilegale de lemne la Drăgănești Olt și Dăneasa, iar în urma verificărilor efectuate au aplicat amenzi în valoare totală de 8.000 de lei.

Infracțiunile au fost constatate în urma unor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic, spune Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii din orașul Drăgănești Olt au depistat sâmbătă, în trafic, un bărbat de 31 de ani, din județul Argeș, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că mențiunile din avizul de însoțire nu sunt reale.

Conducătorul auto a fost amendat cu 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171 din 2010, modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice. Totodată, cantitatea de doi metri cubi material lemnos, în valoare de 700 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Drăgănești Olt.

Continuând activitățile în acest domeniu și duminică, polițiștii au depistat un bărbat, de 41 de ani, în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară pe Drumul Județean 546, în comuna Dăneasa.

Cu ocazia inventarierii materialului lemnos transportat s-a constatat faptul că lipsește cantitatea de 1,08 metri cubi, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii 171 din 2010, modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți