5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Alți trei olteni infectați cu virusul COVID-19. Printre ei, un contact de familie al unui cadru medical de la Spitalul Corabia

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt continuă să monitorizeze persoanele infectate cu Coronavirus și, potrivit datelor transmise Prefecturii, numărul acestora, de la începutul pandemiei, a ajuns la 166 în judeţ. Sunt cu trei îmbolnăviri mai multe față de ziua precendentă, anunță autoritățile locale.

Două dintre cele trei ultime cazuri confirmate cu virusul COVID-19 sunt contacţi de familie ai unor persoane care au fost pozitivate anterior, iar celălalt este al unei persoane în cazul căreia DSP Olt a deschis o anchetă epidemiologică pentru a depista de unde a contractat virusul. Dintre cei doi contacţi de familie, unul este o rudă a unui cadru medical de la Spitalul Orăşenesc Corabia, confirmat la rândul său cu Coronavirus.

117 persoane din totalul de 166 infectate de la începutul pandemiei de SARS-CoV-2 au fost declarate vindecate şi externate din unităţile medicale în care au primit tratament de specialitate, iar alte 39 sunt în continuare internate în spital, pentru terapie. Din păcate, Oltul înregistrează şi zece decese din cauza virusului, toate persoanele având şi alte probleme de sănătate, iar ultimul dintre ele este al unei infirmiere de 48 de ani, angajată pe Secţia Interne a Spitalului Corabia, acesta fiind şi primul caz de infectare cu COVID-19 la unitatea medicală.

Totodată, în continuare avem 2.245 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Aproape 2.100 dintre acestea au fost verificate de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali dacă respectă măsura autoizolării, care este obligatorie. Însă, în urma controalelor, cinci au fost amendate de poliţişti cu 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020. Pe lângă persoanele aflate în izolare la domiciliu, avem şi 22 care se află în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate în judeţ.

Autorităţile locale mai transmit că de la începutul pandemiei s-au recoltat şi 3.815 probe pentru depistarea noului Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți